dilluns, 22 de juny del 2020

The Crack. Pic del Martell.




El pic del Martell ha estat pels escaladors de moltes generacions del nostre territori una de les parets de referència. Molts vam començar a escalar en aquesta escola. La qualitat de la seva roca, la poca llargada dels seus itineraris i la possibilitat d'autoassegurar-se la fan especialment propícia per a l'obertura d'itineraris.

Tot i la saturació de línies i a les poques possibilitats de noves obertures (entre d'altres per la regulació d'escalada a les seves parets degut a la nidificació d'espècies molt protegides) encara quedava un pany verge tot i les mirades que alguns escaladors de la zona li havíem fet.

L'obertura de la línia va quedar aturada degut a la situació excepcional provocada per la pandèmia del CoVid19. Finalment el 16 de juny acabem d'enllestir l'itinerari en una jornada que acaba amb frontals al cap.

L'itinerari, obert des de baix amb "taladro", ha quedat semiequipat amb parabolts i amb possibilitat d'autoassegurar-se amb "tòtems" o similars i algun tascó petit.

La dificultat de la via es concentra sobretot en el segon llarg on un mur de presa petita ens "regala" una magnífica escalada, tècnica i sostinguda. Aquest segon llarg es pot fraccionar ja que hi ha una reunió (opcional) al mig d'un antic projecte. Aquest i el tercer llarg encara no han estat alliberats i per tant resta la proposta de "grau" en lliure.

I per què "The Crack"?

- The Crack pel Nacho que es va enfilar en solitari per explorar el mur i va descobrir aquesta "joia".
- The Crack pels alliberadors en lliure del segon llarg.
- The Crack com a tribut a la banda The Ruts i en especial al col·lectiu Punk Climbers.
- The Crack serà el darrer enigma a solucionar si voleu sortir de la via.

Salut i bones escalades,


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada